Minerální látky
Minerální látky ztrácíme z těla potem v průběhu výkonu (např. sodík – Na) a následně i močí a potem ve fázi regenerace (např. draslík – K, vápník – Ca). Nejlepší cestou k jejich doplnění je pití kvalitních iontových nápojů, vyvážená strava a výživové doplňky.
Základní minerální látky a jejich zdroj:
Sodík (Na) – kuchyňská sůl, tvrdé sýry, sójová omáčka, atd.
Draslík (K) – brambory, meruňky, celozrnné výrobky, atd.
Vápník (Ca) – mléko, mléčné výrobky, brokolice, zelená paprika, luštěniny, atd.
Fosfor (P) – mléko, mléčné výrobky, maso, ryby, vejce, ořechy, atd.
Hořčík (Mg) – listová zelenina, ořechy, celozrnné výrobky, kakao, čokoláda, atd.
Chlor (Cl) – stolní sůl